SEÇİMLERİ ULAŞTIRMA PROEJELERİ KAZANDIRDI

Türkiye’nin son yıllarda ulaşım ve altyapı alanında hayata geçirdiği mega projelerin 24 Haziran seçimlerine yön verdiği belirtildi.

Seçimler sonrası devam eden projelerin tamamının hayata geçmesi durumunda, Türkiye’nin öncelikle dev bir ulaşım ağına, ardından da bu çok önemli altyapı ile büyük bir ekonomiye sahip olacağını belirten Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Yapımcısı, MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, bunu bilen seçmenlerin tercihlerini kullanırken ulaştırma projelerine hangi partinin ne kadar önem verdiğini irdelediğini kaydetti.

Seçimler sonrası oluşan tablonun ulaştırma adına yapılan önemli çalışmaların daha da hız kazanacağını gösterdiğini belirten Tümer, sözlerine şöyle devam etti:
“Seçimlerin ardından ekonomi alanındaki çalışmaların en önemli ayağını mega projeler oluşturuyor. Büyük projelerimiz arasında yer alan Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli yakın zamanda hizmete açıldı. Kanal İstanbul, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü, 3. İstanbul Havalimanı gibi projelerde çalışmalar devam ediyor. Sahip olduğumuz dinamizme dünya adeta imrenerek bakıyor. Yeni süreçte de ekonomide yapılacak yeni hamlelerle enflasyon ve cari açıkla mücadelenin başladığı noktada mega projeler yine devreye girecek. Tam da bu sebeple yeni iş ortaklıklarının kurulmasına ve yatırımların daha da geliştirilmesine ihtiyacımız var. Uzun süredir tüm sektörlerde olduğu gibi bizim kulvarımızda da hakim olan durgunluk ve çekingenlik artık tamamen ortadan kalktı. Yatırımların ve teşviklerin ülkesi Türkiye’de zincirin güçlü halkaları yeniden birbirine kenetlenmeli. Biz de, yeni işbirliklerine katkıda bulunmak adına, 3-6 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde bu yıl ilk kez uluslararası gerçekleşecek 3. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nı düzenliyoruz. Hem Türkiye’de hem de Dünya’da yeni proje çalışmalarının yakından takip edileceği, öncelikle Ülkemizden, Amerika, Ortadoğu, Afrika, Asya kıtalarından uluslararası proje uygulayıcıları ile bir araya gelme şansı sunan bu çok kapsamlı buluşmaya tüm sektör temsilcilerini bekliyorum.”