Mega Projeler Yarın Görücüye Çıkıyor

Aralarında “Büyük İstanbul Tüneli”, “Kanal İstanbul”, “1915 Çanakkale Köprüsü” gibi mega projelerin en kapsamlı sunumunun yapılacağı 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı yarın 3-6 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde düzenleniyor.

Mega Projelerin Fuarı 3 Ekim’de Açılıyor…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Yollar Federasyonu (IRF) teknik destekleriyle düzenlenen Fuar içerisinde bulunan Çalıştay Alanında ilk kez kapsamlı “Büyük İstanbul Tüneli, Kanal İstanbul, 1915 Çanakkale Köprüsü” gibi Mega Projelerin sunumları gerçekleşecek.

Fuarın yapımcı şirketi MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer;

“Ülkeler pür dikkat mega projelerimizi izliyor. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü şüphesiz en çok dikkati çeken projelerimiz. Bu nedenle Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapsamında gerçekleşecek sunumlar tüm sektör yetkilileri için oldukça önemli. Katılımcılar, projenin tüm detayları hakkında bilgi sahibi olacak. Bunun yanı sıra bu çok önemli fuara Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Nijerya, Sudan, Tayland, Gine, Malezya, Irak gibi önemli ülkelerden Karayolu İdareleri düzeyinde resmi katılımlar gerçekleşecek ve katılımcı idareler Ülkelerindeki yeni projelere dair sunumlar yapacak.

Fuarın birbirinden değerli konukları arasında öne çıkan iki Amerikalı konuşmacısı olacak; Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Barack Obama’nın Ulaştırma Hizmetlerinden Sorumlu Danışmanı ve Federal Ulaştırma Dairesi Eski Başkanı Joe Toole, 3 Ekim açılıştan sonra ABD’nin yeni yol projeleri ile ilgili detaylı bilgiler verecek, bu bilgiler ülkemiz dışında proje fırsatları arayan firmalar için çok önem taşıyor. Diğer öne çıkan isim Washington D.C.’den Uluslararası Yollar Federasyonu Başkan Yardımcısı Magid Elabyad olacak. Magid Elabyad ise (PPP) Kamu Özel Sektör İşbirlikleri ile ilgili Amerika’dan örnekler ve işbirliklerinden sağlanan faydalar ile ilgili anahtar konularda sunumlar yapacak.”