1915 Çanakkale Köprüsü Sunumuna 9 Ülke Katılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından dünyanın en büyük asma köprülerinden biri olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 3-5 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek Karayolları, Köprüler ve Tüneller Fuarı’na aralarında ABD, Hindistan, BAE gibi ülkelerin de bulunduğu 9 ülke katılacak.

Fuarı organize eden MCI Fuarcılık genel Müdürü Ufuk Tümer, ülkemiz kadar tüm dünyanın merakla takip ettiği … uzunluğundaki 1915 Çanakkale köprüsünün ulaştırma sektöründe dönüm noktalarından biri olacağını kaydetti.
Ufuk Tümer, bir süre önce Çin’den rüzgar testleri gelen, tamamlanması heyecanla beklenen köprünün 3-5 Ekim tarihlerinde İstanbul…. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sunumu için yurt dışında da özel ve kamu kurum kuruluşlarına davetlerde bulunduklarını ifade ederek, şunlaır söyledi:

“Davetlerimize ilginin hayli fazla olması Çanakkale köprüsünün uluslararası düzeyde de gündemde olduğunun kanıtı. Ulaştırma Bakanlığı himayesinde gerçekleşen ve ülke genelinden çok sayıda kişi ve kuruluşu biraraya getirecek en büyük fuar olma özelliğine sahip Karayolları, Köprüler ve Tüneller Fuarı’na Birleşik Arap Emirlikleri-Dubai, Tayland, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya, Sudan, Irak, Gine, Malezya resmi düzeyde katılım gösterirken, ulaşım ağının çok başarılı olduğu Avrupa ve Amerika’dan özel sektör kuruluşlarının da yer almaları bu organizasyonun önemini bir kez daha ortaya koyuyor.”